1 Ekim 2007 Pazartesi

Sportif Etkinlikler

Jeep Safari:
Kemer'den Toroslar'a günübirlik cip safari turları, bu konuda uzmanlaşmış acenteler tarafından organize edilmektedir.

Bisiklet Turları:
Seyahat acentaları kemer çevresindeki parkurlarda bisiklet turları organize etmektedir.

Binicilik:
Kemer ve çevresindeki konaklama tesislerinde bulunan çiftliklerde gerekirse binicilik hocaları ile binicilik imkanı bulunmaktadır.

Yatcılık:
Kemer Yat Limanı yatçılara kaliteli hizmet sunmaktadır. Kemer çıkışlı mavi turlar Kemer-Kaş arasındaki koylar ve limanlar, antik yerleşimler ve doğal güzellikleri görme imkanı vermektedir.

Sualtı Dalış
Ülkemizin en çok sualtı dalış (scuba diving) okullarının bulunduğu bu dünyaca ünlü turistik beldemiz, bünyesinde çeşitli dalış alternatifleri bulunmaktadır. Hemen Antalya liman girişinde bulunan Fransız askeri nakliye gemisi 20-32 m. derinliklerde yatmakta olup genelde bulanık olan su batık meraklıları için çok ilginçtir.

Kemer marinası açıklarında 33 m. kumluk dipte yatan Paris batığı, her dalıcının ziyaret etmesi gereken bir batıktır. Tekirova açıklarındaki İç Adalar çeşitli sualtı dalış türlerinin gerçekleştirilebildiği bir bölgedir. Bölgede zengin bir sualtı dalış noktası olan kanyonda iri vatozlar ve her çeşit balık görülebilir. İç Adalar, mağara dalışı için de idealdir.
Ağustos ve Eylül aylarında, orkinos sürüleriyle karşılaşıldığı gibi fok balığına da rastlanabilir. Kıyı sularında yunuslarla her an karşılaşmak mümkün olabilir.

Hiç yorum yok: